sâmbătă, 8 august 2015

Libertatea de exprimare

Ce este libertatea de exprimare? Ma uit in jurul meu si gasesc multe variante de raspuns, dar in principiu libertatea de exprimare e aia care iti aduce nota 4 la purtare si/sau exmatricularea in sistemul de invatamant si concedierea in sistemul de sclavagism numit “piata muncii”.

Tot libertate de exprimare s-o numi si libertatea pe care si-o ia Prof. univ. dr. Catoiu Iacob cand isi injura studentii gratuit, pardon, contra 500euro taxa anuala, la fiecare examen, timp de 30 de minute, numarate pe ceas.
Pentru cine nu stie, asta-i Catoiu, care se considera a fi "profesor":


Iara colega-su, Lector. Univ. Dr. Gheorghe Ciobota are si el libertate de exprimare cand vine la tine, la student, cu respiratia aia imputita – la propriu, nu de la rahanul care-l mananca toti cei de teapa lor – si iti susura ca nu poate sa te treaca la materia pe care o preda morsa esuata de Catoiu daca nu ii cumperi suita de carti marca Ciobota. Si tot libertate de exprimare se numeste cand te suna la orice ora ii vine lui in capsorul ala care a ramas cu fruntea stranta de abia il mai suporta gatul de greu ce e, sa-ti spuna ca inca nu i-ai luat cartea. Dar si tu ai libertatea de exprimare aferenta, asa ca daca iti permiti, poti sa-i spui la telefon sa se duca.... Asta daca vrei sa renunti la facultate, in principiu.

Libertate de exprimare o fi si cand te injura agentul de imobiliare atunci cand iti permiti sa-l deranjezi si sa-i oferi niscaiva mii de euro ca sa faca... nimic. Ei, sa zicem ca omul munceste – pana la urma iti raspunde la telefon, iti spune clar ca nu poate sa faca tranzactia dupa cerintele tale, dar ca iti ia banii daca iti vinde apartamentul cu 20.000 euro mai putin decat valoreaza.
Da, este munca, are si omul libertatea lui e exprimare, deci nu trebuie sa-l judeci ca te injura si-ti inchide telefonul in nas.


Si mai sunt, dar azi nu mai am chef sa-mi mai amintesc, deci raman pe alta data!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu