sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Facerea de bine miroase a ranced

Ati auzit de baietii destepti care se ocupa de programul Uleiosul? Oamenii astia, vreo 2-3 la numar, aduna ulei folosit si salveaza mediul. Ii poate cunoaste toata lumea daca acceseaza siteul lor, cu acelasi nume. Frumos, pana aici.

Si nobil si bla, bla, toate cele.

Dar ce fac ei cu uleiul folosit? Unde il duc? Cat costa serviciul de colectare?
Spiritul antreprenorial este strong cu romanul, asa ca prima impresie este ca baietii au un fel societate caritabila, menita sa salveze mediul de litri intregi de ulei ars, folosit de gospodine ori de shaormerii la prajit cartofi, este clar falsa! Stai un pic si gandeste-te: de ce sa faca un roman ceva GRATIS? De ce sa munceasca un roman GRATIS? De ce sa ajute un roman GRATIS?

Pai, nu e gratis! Baietii destepti fug si aduna uleiul folosit din toata capitala, gratis, fac pe “bunul samaritean” fata de toata lumea, mai ales de presa, in special de fauna din Kanal D, apoi VAND uleiul catre tari straine.

Da, il VAND! Iar tarile respective il filtreaza si il folosesc drept combustibil bio.
Hai un pas in spate, sa revedem pictura de ansamblu.
Romanii cumpara ulei, il folosesc la prajit, ii suna pe baietii destepti de la Uleiosul, ei vin sa il colecteze, apoi il vand in strainatate, unde uleiul ajunge carburant ecologic.
Adica pierdem de doua ori: o data cand gospodina ii da GRATIS uleiul baiatului destept, o data cand pierdem sansa de a ne produce combustibil ecologic din uleiul folosit.

Unde-i caritatea in proiectul Uleiosul? Ascunsa bine, incuiata si cheia de mult topita in focul maratonului dupa bani! Baietii destepti care aduna uleiul nu o fac degeaba, cum vor sa dea impresia si nici nu au vreo grija pentru mediul inconjurator, cum declara in toata presa de zor. Daca erau atat de atasati de mediul inconjurator pastrau uleiul si il transformau in combustibil ecologic pentru Romania, nu pentru straini.

Inainte sa te grabesti sa ii suni pe astia, sa-ti colecteze uleiul folosit gandeste-te bine daca vrei sa bagi bani in buzunarele lor si daca vrei sa salvezi mediul inconjurator din tarile straine. Daca avantajele pe care le ai din aceasta poveste merita sa colectezi si sa donezi uleiul, go ahead!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu