vineri, 27 martie 2015

Adevărul despre traficul din online sau Cum face audiență cel mai drept dintre daci

Petrecând ultimele zile la biroul pe care speram să îl populez timp de mulți ani îmi trec prin minte diversele motive pentru care sunt forțață să-mi dau demisia în favoarea lui șefă-miu.

Dar despre omul care mi-a distrus viața și cariera fără să clipească voi scrie pe larg în altă postare.
Revenind la audiența noastră cea de toate zilele, cel mai mare portal de știri din țară a scăzut drastic în topurile de audiență de o lună și ceva încoace, iar ca urmare, bossi s-au sesizat (tardiv) și s-au panicat, trecând apoi la atac.
Atac care a constat în reformularea motto-ului după care se ghida toată coșmelia Facem audiență fără a promova nulitățile

Toate bune și frumoase până aici, doar că motto-ul s-a păstrat pe dinafara gardului, dar știrile dinăuntru au fost grabnic populate cu Gabor, sânii lui Vancea, blugii fără material doar cu tampon și alte minunății de gen, sugative de clickuri și likeuri, care au provocat o erecție instantă agregatului care ține clickurile. Și un haos general pe pagină care a fost strangulată de comentariile negative și înjurăturile fanilor care se obișnuiseră cu o calitate superioară.
Frumos, nimic de zis!

Dar unde este acea verticalitate promovată intens de către dl. director Andrei? Unde este acea decență fără de care nu poate trăi dl. director Andrei? Unde este calitatea cerută de dl. Mihai? Unde sunt toate acele piedici morale care stăteau în fața obținerii primului loc în SATI?

Să fie oare un singur răspuns la toate întrebările de mai sus și anume goana după audiență (a se citi bani)?
Cumva dl. director a constatat pe propria piele că trebuie să faci un compromis atunci când vrei să fii premiant cu coroniță în topuri? Ei, păi putea să mă întrebe pe mine. fidelul lui angajat, cum stă treaba cu diferența dintre audiență și calitate.
Sau... poate că nu este atât de bun pe cât se crede. Da, șefă-miu, MARELE SPECIALIST în Social Media, Andrei nu este atât de bun în ceea ce face! Nu este atât de bun cât să poată face audiență fără cururi goale (buci, în termenii lui filozofici), sâni și vedetele de carton ale altor trusturi media.

Înspăimântător gând pentru cineva care a crezut enorm în capacitățile lui, în profesionalismul lui și în vastitatea cunoștiințelor acestui om.
Și mai urât este sentimentul copleșitor care pune stăpânire pe mine atunci când realizez lașitatea lui Andrei. Este un LAȘ! Preferă să scape de singurul om care a încercat și a reușit în proporție de 1% să-i înțeleagă mintea întortocheată cu veleități de geniu neînțeles, în loc să îl catalogheze imediat ca fiind un nebun al cărui loc este la Spitalul 9. Preferă să de-a cu șutul în omul care l-a protejat de micile scandaluri cotidiene pentru a-l lăsa să-și facă magia și să se ocupe de lucruri mai faine, mai mărețe.
Preferă să mă concedieze fără remușcări decât să recunaoscă că mi-a impus niște reguli care nu i-ar fi permis nimănui să facă audiență, niște reguli absurde care au condus la căderea mea și a paginilor.

Am protejat și cocoloșit atâta vreme un LAȘ, mai puțin deștept decât credeam eu, care mă aruncă ca pe o cârpă!

Cruda realitate...

cu dragoste si toate cele, lui ULI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu